Maak gebruik van toolbars

Een handige functie welke door vele zoekmachines en andere programma's is ontwikkeld de laatste tijd is een toolbar. Deze is ontwikkeld zodat je sneller kunt vinden wat je zoekt en misschien onderweg wel nieuwe dingen ontdekt. Een toolbar, of ook wel werkbalk, is niets meer dan een balk met knoppen in het venster van een programma. Deze bevat knoppen voor veelgebruikte functies en is vaak te vinden onder de menubalk van het programma waar je mee werkt.

Eigen samenstelling maken

Een toolbar is meestal een vaste vorm van functieknoppen, maar de laatste tijd is het zelf toevoegen en verwijderen van functieknoppen steeds vaker mogelijk. Dit is erg handig, want op deze manier kun je de knoppen die jij veel gebruikt toevoegen en andere, voor jou overbodige knoppen, verwijderen.

Google toolbar

Google heeft ook een eigen toolbar ontwikkeld. De Google toolbar is een gratis software welke een werkbalk in je internetbrowser invoegt. Hierdoor krijg je extra functies zoals het automatisch vertalen van internetpagina's of het makkelijk delen van informatie via e-mail of sociale netwerken waar je bij bent aangesloten. Daarnaast kun je bookmarks maken van de meest bezochte websites en sneller zoeken in informatiesuggesties die Google je aanbiedt.

Voordelen van een toolbar

Ook is het gebruik van een toolbar veiliger. Door het automatisch mee geïnstalleerde Google safe browsing, geeft Google voor elke internetsite meteen de pshishinggevaren weer. Je bent dus meteen op de hoogte van mogelijke virussen en gevaren voor je computer. Ook pop-up instellingen maken het internetgebruik fijner. Het personaliseren van je browser, meer ontdekken op internet door de automatische vertalingen en het eenvoudig delen en vinden van informatie zijn de belangrijkste pluspunten van Google Toolbar.